skip to Main Content

Utrechtse ontmoetingen in beeldverhalen

Het Huis van Betekenis in Utrecht initieerde een mooi project over en voor Utrechters: Verbonden Verhalen. Verschillende tekenaars maakten een verhalend portret van een nieuwe of oude bewoner van de wijk Overvecht.

Als betrokken (eind)redacteur liep ik vanaf het begin mee; hoorde het enthousiasme van de tekenaars, de verwondering van onverwachte ontmoetingen. Maar ook de vragen die ontstonden bij het tekenen en schrijven van het verhaal. Wat vertelt iemand nu écht? Hoe blijf je trouw aan jezelf en ga je respectvol om met degene die je portretteert? Wat breng je in beeld als je weinig tekst wil gebruiken? Vragen waar elke tekenaar mooie oplossingen voor heeft gevonden, zoals je in de uiteindelijke verhalen kunt zien.

Op de site van het Huis van Betekenis lees je meer en kun je Verbonden Verhalen kopen, op Drawing the Times lees je de verhalen online in Engelse vertaling.

Deelnemende tekenaars: Femme ter Haar, Nina Mathijsen, Suzan Hijink, Albert Hennipman, B. Carrot, Munir de Vries, Eva Hilhorst, Leyla Ali

  • samen met diverse tekenaars en makers van Het Huis van Betekenis
  • wat deed ik? (eind)redactie en geschreven bijdrage over het proces
Back To Top