skip to Main Content

Wil je illustraties | advies | tekst | iets vragen?
Laat het me weten! Ik denk en maak graag met je mee.

Contact
femke@studiovander.nl
06 52624420

linkedin instagram

Studio adres
IJsselmeerlaan 2 (Bloomstudios)
1382 JT Weesp

Precies dat. Als illustrator, redacteur en tekstschrijver werk ik in tekst én beeld. Adviseer over tekst- en beeldoplossingen. En maak zelf beeldend en verhalend werk, zowel autonoom als in opdracht. Dit komt allemaal samen in studio vander.

Eerlijk is eerlijk: regelmatig dacht ik te moeten kiezen tussen ‘iets met woorden’ of ‘iets met beeld’. Maar waarom eigenlijk? Kijken en lezen gaan voor mij altijd samen. In plaats van een strikte scheiding aan te brengen, ging ik op zoek naar waar deze talen samenkomen. Toen ik voor mijn studie Nederlands afstudeerde op gedichten én tekeningen van dubbeltalent Lucebert, maar ook toen ik daarna op de kunstacademie – voor de opleiding Woord en beeld – zelf veel maakte en onderzocht op het gebied van beeldtaal.

In de tussentijd illustreerde ik voor verschillende opdrachtgevers; maar stak vervolgens mijn energie vooral in mijn werk bij een mooi communicatiebureau – waar de focus lag op eenvoudige en begrijpelijke communicatie. En op tekst en redactie. In de samenwerking met ontwerpers merkte ik dat ik gretig bleef naar de combinatie van tekst, vorm en beeld. Na een kleine 10 jaar was het tijd om daar meer ruimte voor te maken. Zo startte ik studio vander. Een loket en lab voor tekst en beeld, waar ik zelf creëer, en anderen graag help bij het vertellen van hun verhaal.

Contact
femke@studiovander.nl
06 52624420

Studio adres
IJsselmeerlaan 2 (Bloomstudios)
1382 JT Weesp

linkedin instagram

'Je heet toch Van der Wijk?' Dat is waar. En toch heet mijn studio 'vander'.

Lees hoe het zit met die naam