skip to Main Content

Wil je illustraties | advies | tekst | iets vragen?
Laat het me weten! Ik denk en maak graag met je mee.

Contact
femke@studiovander.nl
06 52624420

linkedin instagram

Studio adres
IJsselmeerlaan 2 (Bloomstudios)
1382 JT Weesp

Precies dat. Als illustrator en tekstschrijver werk ik in tekst én beeld. Adviseer over tekst- en beeldoplossingen. En maak zelf beeldend en verhalend werk, zowel autonoom als in opdracht. Dit komt allemaal samen in studio vander.

Eerlijk is eerlijk: regelmatig dacht ik te moeten kiezen tussen ‘iets met woorden’ of ‘iets met beeld’. Maar waarom eigenlijk? Kijken en lezen gaan voor mij altijd samen. In plaats van een strikte scheiding aan te brengen, ging ik op zoek naar waar deze talen samenkomen. Toen ik voor mijn studie Nederlands afstudeerde op gedichten én tekeningen van ‘dubbeltalent’ Lucebert, maar ook toen ik vervolgens op de kunstacademie – voor de opleiding woord en beeld – met die interpretaties aan de haal ging en een beeldende reisgids door gedichten maakte.

In de tussentijd illustreerde ik voor verschillende opdrachtgevers; maar stak vervolgens mijn energie vooral in mijn werk bij een mooi communicatiebureau – waar de focus lag op eenvoudige en begrijpelijke communicatie. En op tekst. In de samenwerking met ontwerpers merkte ik dat ik gretig bleef naar de combinatie van tekst, vorm en beeld. Na een kleine 10 jaar was het tijd om daar meer ruimte voor te maken. Zo startte ik studio vander. Een loket en lab voor tekst en beeld, waar ik zelf creëer, en anderen graag help bij het vertellen van hun verhaal.

Dat leverde onder andere op:

Tekst, redactie en communicatie

  • Voor diverse ondernemers en creatieven
  • Voor dienstverleners en overheden als gemeenten, Belastingdienst en Nationale Ombudsman

Illustratie

  • Illustratie en ontwerp voor theatermakers Arjen Arnoldussen, Baars Inc., Nochem & van Luyn
  • Samenwerkingen voor boeken met andere beeldmakers en schrijvers
  • Redactionele illustraties voor onder andere magazines Cityness AMS, a Twist of Lime, 8weekly.nl, Groene Amsterdammer, Tijdschrift Schrijven, Babel

Vrij werk

'Je heet toch Van der Wijk?' Dat is waar. En toch heet mijn studio 'vander'.

Lees hoe het zit met die naam

Heb je interesse in illustraties of vrij werk? Prints, digitale versies of originelen? Mijn shop is in ontwikkeling. Maar geef me een seintje, dan bespreken we je wensen!