skip to Main Content

Heb je een vraag?
Laat het me weten, ik denk en maak graag met je mee.

Contact
Femke van der Wijk
femke@studiovander.nl
06 52624420

Studio adres
IJsselmeerlaan 2 (Bloomstudios)
1382 JT Weesp

linkedin instagram

Je bent een jaar of 7, 8. En je mag naar een nieuw clubje. Een aardige mevrouw daar vraagt hoe je heet. Je hebt immers een naam. Zo’n gewone naam, die je hebt leren opzeggen, en nu als een klef ding in je hoofd geplakt zit. Iets ongemakkelijk en zelfbewust noem je hem – en ineens ben je zichtbaar.
BewarenBewaren

BewarenBewaren

naam studio vander

Een restje van dat gevoel leefde vast nog in me, toen ik mijn studio een naam wilde geven. Nog even los van het feit dat studio femke van der wijk niet echt lekker bekt. Moest ik mijn hele eigen naam dan loslaten? Nee. Ik ben gaan nadenken, en kwam tot vander. En wel hierom:

Verrassen
Mensen wachten nog wel eens op wat erna komt, als ik ‘studio vander’ noem. Dat snap ik. ‘Van der’ gebruiken we meestal als voorvoegsel (of tussenvoegsel, kan allebei). Maar dat blanco moment, waar er dus niét komt wat je verwacht, vind ik erg verfrissend.

Van onzichtbaar naar zichtbaar
Die kleine, bijna weggemoffelde woorden mogen best wat meer aandacht hebben. Hoor je ze eigenlijk nog wel? Vast niet, al zijn ze zo dienstbaar. In mijn studio mogen ze ook zichtbaar zijn. En zelfstandig.

Verbinden
Het lijkt dus alsof ze niet zoveel bepalen; dat vooral de grote woorden dat doen. Maar wacht even: dat kleine grut houdt wél de boel (de taal) bij elkaar. Geeft context. Verbindt woorden, dingen. En jou, en mij, en wat we zeggen.

En dat is nou net wat jouw idee, verhaal en communicatie ook kunnen doen: verrassen, zichtbaar maken, en verbinden

Ik help je er graag bij

Back To Top