skip to Main Content

Wil je illustraties | advies | tekst | iets vragen?
Laat het me weten! Ik denk en maak graag met je mee.

Contact
femke@studiovander.nl
06 52624420

linkedin instagram

Studio adres
IJsselmeerlaan 2 (Bloomstudios)
1382 JT Weesp

naam logo studio vander woorden beelden illustratie

Je bent een jaar of 7, 8. En je mag naar een nieuw clubje. Een aardige mevrouw vraagt hoe je heet. Je hebt een naam, voor- en achter, misschien nog iets ertussen. Zo’n gewone, degelijke naam, die als een klef ding ingebakken in je hoofd zit. Ongemakkelijk en zelfbewust noem je hem – en ineens ben je zichtbaar.

Een restje van dat gevoel leefde vast nog in me, toen ik mijn studio een naam wilde geven. Nog even los van het feit dat studio femke van der wijk niet echt lekker bekt. Moest ik mijn hele eigen naam dan loslaten? Nee. Ik ben gaan nadenken, en kwam tot vander. En wel hierom:

Verrassen
Mensen wachten nog wel eens op wat erna komt, als ik ‘studio vander’ noem. Dat snap ik. ‘Van der’ gebruiken we meestal als voorvoegsel (of tussenvoegsel, kan allebei). Maar dat blanco moment, waar er dus niét komt wat je verwacht, vind ik erg verfrissend.

Van onzichtbaar naar zichtbaar
Die kleine, bijna weggemoffelde woorden mogen best wat meer aandacht hebben. Hoor je ze eigenlijk nog wel? Vast niet, al zijn ze zo dienstbaar. In mijn studio mogen ze ook zichtbaar zijn. En zelfstandig.

Verbinden
Het lijkt dus alsof ze niet zoveel bepalen; dat vooral de grote woorden dat doen. Maar wacht even: dat kleine grut houdt wél de boel (de taal) bij elkaar. Geeft context. Verbindt woorden, dingen. En jou, en mij, en wat we zeggen.

En dat is nou net wat jouw idee, verhaal en communicatie ook kunnen doen: verrassen, zichtbaar maken, en verbinden

Ik help je er graag bij

BewarenBewaren

BewarenBewaren