skip to Main Content

Heb je een vraag?
Laat het me weten, ik denk en maak graag met je mee.

Contact
Femke van der Wijk
femke@studiovander.nl
06 52624420

Studio adres
IJsselmeerlaan 2 (Bloomstudios)
1382 JT Weesp

linkedin instagram

Au. Commentaar terwijl je zit te tekenen

Ik teken wat in het wilde weg op mijn iPad. ‘Jantje Beton?’, vroeg J, naast me op de bank. De blik die ik hem gaf was blijkbaar voldoende voor hem om te zeggen ‘Oh nee ik mag niet meekijken’. Inderdaad, ik word er kriegel van.

Later vroeg ik me af waarom dat is, hij mag toch kijken? Tot ik besefte dat het niet per se het meekijken is. Maar vooral het commentaar (oh zo gevaarlijk!), dat:

  • uitgaat van een resultaat terwijl dat wat ik aan het doen ben (nog) geen uitkomst heeft,
  • een betekenis opdringt, een naam zelfs! en zo
  • mijn vrije proces zou kunnen sturen.

Laat me vrij, laat me los! is wat ik wil zeggen als ik aan het maken ben. Waarmee het commentaar ‘Jantje Beton?’ – als mascotte van het buiten spelen – dan toch spot on is. Kan ik mijn lange tenen weer intrekken.

Back To Top