skip to Main Content

Wil je illustraties | advies | tekst | iets vragen?
Laat het me weten! Ik denk en maak graag met je mee.

Contact
femke@studiovander.nl
06 52624420

linkedin instagram

Studio adres
IJsselmeerlaan 2 (Bloomstudios)
1382 JT Weesp

Hoe zorg je dat je gelezen en gehoord wordt? Door goed te weten wát je nu eigenlijk aan wie vertelt. En hoe je dat helder in tekst (en beeld) weergeeft. Je verhaal of boodschap helpen vinden én vormgeven, in een coachende rol, als freelance tekstschrijver of redacteur – dat is wat ik doe.

Elk soort verhaal of type informatie vraagt een eigen vorm. De webtekst van een grote dienstverlener is anders dan die van een creatieve eenpitter. Een journalistiek interview is weer anders dan een blog of beleidstekst. Een corporate story is geen sprookje. Tegelijk zijn die grenzen al lang niet meer zo scherp. Gelukkig. Content is veelvormiger dan ooit.

Maar geen enkele tekst is gebaat bij vaagheden, een onduidelijke call to action of verhaallijn die hapert. Daarom help ik met schrijven en redigeren. Waar het ingewikkeld wordt, spring ik bij om structuur en overzicht te bieden. Bedenk een verbindend concept, help je met tekst en feedback. Altijd met aandacht voor de inhoud en gevoel voor de context. En natuurlijk je lezers.

Heb je ook behoefte aan schrijf- of redactiehulp, advies voor je communicatie?

Laat het me weten, ik help je graag

Recente projecten 

Whitepaper, folder, video…

Met contentbureau Beklijf – Voor een nieuw onderdeel van TNO maakten we een wervend pakketje communicatie: website, folder en video. Daartussendoor schreven we content voor een campagne van Nationale-Nederlanden.

tekening: Marieke Leertouwer

Interviews en redactie website

Maak online kennis met de creatieve tekenaars en illustratoren van het Huis van Betekenis. Ik interviewde, schreef profielen en hielp met redactie van de nieuwe site (en belandde zelf in een tekening!).

(eind)redactie

Dichter bij de burger, in content én in toon en schrijfstijl, dat was het uitgangspunt voor de nieuwe website van de Nationale ombudsman. Ik hielp met redactie, begeleiding en tekstadvies.

Ruggengraat illustratie - Photo by Joyce McCown

Proeflezer en sparringpartner

Juist omdat een persoonlijk project dicht bij je staat, helpt een extra paar ogen. Ik mag zo’n paar ogen zijn bij het autobiografisch kunstproject (boek, fotografie en multimediale expositie) van Femke Deckers: een persoonlijk verhaal over de ruggengraat.

Andere opdrachtgevers

  • DMCC (advies en webteksten)
  • The Trusted Third Party (corporate story en webteksten)
  • O,Wonder – magazine on green culture (correctie)
  • Osage Amsterdam (tekst)

Eigen schrijfwerk

> Serie bijdragen in tekst en beeld in online magazine a Twist of Lime (inmiddels offline). Een aantal lees je in mijn blog oftewel kijk- en leesvoer. Zoals die over het begin van mijn liefde voor (en verwarring over) taal. Of dit plakkerige vakantieverhaaltje.

> Publicaties en recensies in (online) cultureel magazine 8weekly, zoals: interview met Joost Zwagerman over zijn roman ‘Gimmick’, recensie Luc Ferry ‘Beginnen met mythologie’, bijdrage over gedicht Paul Rodenko.