skip to Main Content

Heb je een vraag?
Laat het me weten, ik denk en maak graag met je mee.

Contact
Femke van der Wijk
femke@studiovander.nl
06 52624420

Studio adres
IJsselmeerlaan 2 (Bloomstudios)
1382 JT Weesp

linkedin instagram

Ik heb de zigzagstoel van Rietveld nooit geprobeerd. Maar in deze tijd dat zitten het nieuwe roken is, lijkt het me een prima meubel. Niet al te uitnodigend, maar functioneel. Hoewel de functie er minder toe doet bij zo’n design icoon. Dan ga je het niet over zitten hebben. Iets over tekenen dan maar. 

Nu was ik bezig met een illustratie van een selectie van stoelen van Nederlandse ontwerpers. Bekende én minder bekende. Van bijna onzitbaar design tot de stoel die we dagelijks aan de keukentafel gebruiken en niet in een museum bekijken. Die is immers ook ontworpen. Een leuke selectie, met de zigzagstoel erbij. Maar bij het uitwerken van de illustraties liep ik vast. Mijn eigen handschrift zat in de weg. Het ontwerp van de stoel wil je herkenbaar in beeld, waardoor je geen ruimte hebt om te veel te vereenvoudigen, uit te halen of je eigen draai eraan te geven. Ik kon even niet bedenken waarom een tekening hierbij beter was dan een foto.

Toch kan het, ik denk aan modetekenaars die andermans ontwerp in een eigen handschrift op papier zetten. Maar! Daar zit wel een mens in. Misschien hadden die stoelen van mij dat ook nodig.

rietveld zigzag stoel zitten dragen illustratie schets
zwevend mannetje boven design stoel illustratie
schets tekening stoel mannetje zit illustratie
Back To Top