skip to Main Content

Heb je een vraag?
Laat het me weten, ik denk en maak graag met je mee.

Contact
Femke van der Wijk
femke@studiovander.nl
06 52624420

Studio adres
IJsselmeerlaan 2 (Bloomstudios)
1382 JT Weesp

linkedin instagram

‘Opa’ (work in progress)

Wat zoek je in het verleden van iemand die er niet meer is? En hoé moet je dan zoeken? Dit is een persoonlijk project naar aanleiding van de documenten en brieven uit de jaren 1943 tot 1947, die mijn opa zijn leven lang bewaarde. Ze roepen vragen op die ik zelf en met hulp van familie probeer te beantwoorden. Ik onderzoek, schrijf, teken, reconstrueer en fantaseer; op weg naar wie weet welk eindproduct (vermoedelijk een boek). Af en toe geef ik hier een update van.

Bijdrage

(geschreven) bijdrage over het maakproces van ‘Verbonden verhalen’, een boek met acht actuele beeldverhalen over Utrecht Overvecht. Het hele boek kun je zien op issuu

Columns A Twist of Lime

Serie columns in tekst en beeld in online magazine a Twist of Lime (inmiddels offline). Een aantal lees je in mijn blog oftewel kijk- en leesvoer. Zoals die over het begin van mijn liefde voor (en verwarring over) taal. Of dit plakkerige vakantieverhaaltje.

Recencies 8 Weekly

Recensies en andere bijdragen in (online) cultureel magazine 8weekly, zoals: interview met Joost Zwagerman over zijn roman ‘Gimmick’, recensie Luc Ferry ‘Beginnen met mythologie’, bijdrage over gedicht Paul Rodenko.

Back To Top