Dus zó zit de Arbowet in elkaar
Wat zijn nou precies je plichten en rechten als je medewerkers in dienst hebt? Voor werkgevers, managers, HR-medewerkers – voor het gros van de mensen waarschijnlijk – kan de arbowereld een doolhof zijn. Liefst laten zij het door iemand anders regelen, soms pas als het te laat is en een medewerker inmiddels thuis zit. Ook dan is vaak nog niet duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is. Bij Arbosmart willen ze daarom arbo inzichtelijk maken en mensen handvatten geven om zelfredzaam te zijn als het aankomt op verzuim. Via een uitgebreide online training. Ik maakte illustraties en infographics.
Kennis delen? Dan eerst verwoorden
Je eigen kennis en inzichten delen met de wereld? Doen. Als je ‘t zelf ziet zitten natuurlijk én als mensen er echt iets mee kunnen. Omdat jij met je ervaring een eigen kijk op je onderwerp kunt bieden bijvoorbeeld. Maar in welke vorm doe je dat dan? Maak je blogs of gastblogs, whitepapers of een e-book, of gewoon een papieren boek? Een podcast? Je kennis vertalen naar een training – al dan niet online – is ook een goed idee.
Ben je zoiets van plan? Bereid je dan voor op een aantal schrijfronden. Want je ideeën op papier zetten levert niet gelijk de bruikbare kennis die aansluit bij de leerbehoefte van je ‘leerling’. En ja, het is dus zaak om dat eerst in kaart te brengen. Plus een logische structuur te gebruiken waarmee je je informatie rustig aan verdiept. Maar begin eerst maar met die kennis te verwoorden!