skip to Main Content

Heb je een vraag?
Laat het me weten, ik denk en maak graag met je mee.

Contact
Femke van der Wijk
femke@studiovander.nl
06 52624420

Studio adres
IJsselmeerlaan 2 (Bloomstudios)
1382 JT Weesp

linkedin instagram

Route du soleil, file. Auto’s kleven aan elkaar, je rug en bovenbenen plakken aan je stoel. De zon, hoog en fel, lijkt niet van zijn plek te komen.
De camping die ons zo aantrok, heeft plek. En maakt gelijk ruim baan voor de storm die inmiddels over heel Frankrijk trekt. De wind sleurt grote buigzame dennen alle kanten op. En van boven tot onder wordt ons tentje door water ingepakt. Tussen de stenen op het pad wordt het rode zand vruchtbare modder. Het blijkt dat slippers zich daar graag aan hechten, en twee havaianas wentelen zich genoegzaam in de modder. Ik ga blootvoets verder, trek gympen aan. Wandel tussen de buien door.

plattegrond-web

Toch, ook met onzomers weer is het onveranderd la douce France. We zien wat we willen en verwachten te zien; trekken van slapend stadje via rodondendrons en crèmewitte koeien naar het volgende uitgestorven dorp. De auto steeds meer bezaaid met krakende kruimels stokbrood. We stappen elke kathedraal binnen, gluren in ieder kapelletje, bewonderen het glas-in-lood. Doen verbaasd over de cappuchino met slagroom, over dat zoveel Fransen nog roken. We gruwelen in de hypermarché uitgebreid bij de boudins, pens en andere ingewanden.

En na een kleine week is het genoeg. Het regent alweer. De ene kerk lijkt op de ander, achter elke ruïne met overwoekerde tuin zit een gewiekste art director, en zo’n botercroissant plakt eigenlijk enorm aan je gehemelte. Ons boeltje is verhuisd naar een leegstaande caravan.

Binnen, aan het bebloemde tafeltje in de caravan, bekijk ik mijn verzameling folders van de plaatselijke vvv’s. Meegepakt om de hoogtepunten van de slaapdorpen niet te missen en het dwalen te beperken. Ze vertellen het verhaal van la douce France. En omdat ik zin heb in een ander verhaal pak ik de schaar erbij. Een uitgelezen moment om een collage te maken.

totaal

Deze blog is geschreven voor en verschenen op atwistoflime.nl

Back To Top